Petra Eninge

 

Hjälper dig att göra den förändring du vill göra i ditt liv 

Minskar smärtproblematik med hjälp av vibrationsmassage, vibrationsträning, svensk klassisk massage och avslappningsmassage. Brinner för att få klienter att må och fungera bättre i vardagen med hjälp av enkla handfasta råd gällande kost, fysisk och mental träning.

REHABILITERING: Mental och fysisk. Hjälper dig med både mentala och fysiska övningar för tillfrisknande. Använder mig av vibrationsmassage som med infravärme ger en djup kroppslig påverkan ger både smärtlindring och mental avslappning och vibrationsträning som på ett skonsamt sätt tränar upp kroppen efter skada genom att aktivera musklerna utan att belasta lederna och samtidigt uppnå en kraftig cirkulationsökning. Visar även funktionell träning som du själv kan utföra mellan behandlingar.

MASSAGE: Klassisk svensk - djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Avslappning - en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Alla grepp är hämtade från klassisk massage men utförs med ett lätt tryck och långsamma rörelser.

STÖD VID CANCERREHABILITERING: Många känner sig lättade över att ha avslutat behandling men upplever samtidigt att glädjen blandas med exempelvis rädsla för framtiden och återfall, biverkningar av cancerbehandling, oro över att återvända till arbetsplatsen. Här hjälper jag klienten att må bra med hjälp av terapisamtal, avslappning, bra kost och vardagsmotion, allt individanpassat för att passa var och en beroende på diagnos och biverkningar.

STRESSHANTERING: Vill du lära dig hantera negativ stress? Jag ger dig verktygen och stöttar med samtal, behandling och/eller träning. Allt individuellt anpassat.

LIVSSTILSFÖRÄNDRING: Med hjälp av KBT hjälper jag dig bli medveten om olika beteenden. Att förstå varför man reagerar på olika situationer gör att man växer som människa och blir mer medveten i nuet. Viktigt med motiverande samtal vid livsstilsförändring, att du som klient får stöd, kunskap och bättre insikt gällande kost och träning för att få en bestående förändring.

KOSTRÅDGIVNING: Vid första besöket görs en omfattande konsultation med både bodyscanning och personligt samtal. Du får individuella kostråd baserade på de önskemål du har och den matdagbok som du själv fyller i. Vid sjukdom och smärta kan en omläggning av kosten hjälpa kroppen på rätt köl igen.

VIKTMINSKNING I GRUPP: Det finns studier som visar att det är lyckosamt att gå ner i vikt tillsammans med andra. Tillsammans kan vi peppa och stötta varandra, se varandras vinster och förluster och förstå vad man gör rätt och vad som kan göras annorlunda. Inte minst är det roligt att göra saker tillsammans med andra som har liknande målsättning! Vi vill ta vara på gruppens sammansättning av olika erfarenheter och tankar men sätter alltid dina individuella mål i fokus.

HÄLSOPROFILBEDÖMNING: Vill du veta hur din kropp mår idag? Hur vill du må om ett år? Vad vill du förändra i ditt sätt att leva för att uppnå det?

Kontakta mig direkt: petra@familjeterapeuterna.com

För allmänna frågor kontakta oss via vårt kontaktformulär. Du kan även boka tid online genom knappen nedan.