VÅRDVAL PSYKOTERAPI

 

För att du ska få information om hur vägen till en remiss kan gå till har vi skrivit ned några sammanfattande steg här. Du kan även titta på Region Skånes informationsvideo längst ner på sidan.

  1. För att du ska kunna nyttja vårdval psykoterapi behöver läkaren på din vårdcentral skriva en remiss. Din läkare fattar beslut om du är lämpad för den behandling som erbjuds inom vårdval psykoterapi. Du kan se vilken vårdcentral du är listad hos på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

  2. När du har fått en remiss har du rätt att fritt välja bland de behandlare och mottagningar som är ackrediterade av Region Skåne. Vi har behandlare med specialisering inom samtliga godkända behandlingsformer som erbjuds av vårdval psykoterapi (IPT, PDT och KBT). Självklart hjälper vi dig att hitta rätt behandlare hos oss om du önskar.

  3. För att du ska kunna få tid hos oss behöver din remiss skickas till oss i fysisk form av antingen läkaren eller dig själv. Av denna anledning kan du tyvärr inte boka tid online när du kommer via remiss. Istället kontaktar vi dig via telefon när vi mottagit din remiss. Vid frågor angående din remiss kan du kontakta oss via detta kontaktformuläret. Glöm inte att uppge personnummer.

Det snabbaste sättet att få tid hos oss är att skicka remissen till vår kontaktadress varefter vi kontaktar dig på telefon för bokning av tid.

 

 

Familjeterapeuterna Syd AB är en del av Hälsoval Skåne och arbetar på uppdrag av Region Skåne inom Vårdval Psykoterapi. En del av våra legitimerade Psykoterapeuter och legitimerade Psykologer är ackrediterade av Region Skåne och kan ta emot klienter via remiss från primärvården. Andra legitimerade Psykoterapeuter, legitimerade Psykologer och behandlare som är basutbildade i Psykoterapi som inte är ackrediterade av region Skåne tar enbart emot privatbetalande klienter hos oss.

Vårdval Psykoterapi inom Hälsoval Skåne gäller Dig som är listad på någon av region Skånes vårdcentraler. Du kan alltså vara hemmahörande på annan ort i Sverige men gå i Psykoterapi via Vårdval Psykoterapi. Din läkare på den vårdenhet där Du är listad fattar beslut om Du är lämpad för den behandling som erbjuds i Vårdval Psykoterapi, IPT, KBT eller PDT, och skriver i så fall remiss. Sjukvårdstaxa på 200:-/besök gäller. Avbokning minst 24 timmar innan besök är kostnadsfritt. Avbokning efter 24 timmar debiterar vi 400 kronor enligt region Skånes avbokningsregler. Våra behandlingar ingår i högkostnadsskyddet och frikortet gäller hos oss. Din vårdcentral förlorar inte vårdpeng om Du remitteras till oss. Du hittar oss Här på 1177.se. Samt vår helsingborgsfilial Här.

Vi arbetar med metoder som interpersonell terapi (IPT), kognitiv beteendeterapi (KBT), och psykodynamisk terapi (PDT). Remissen är alltid personlig. Det går alltså inte att få remiss till Parterapi, Familjeterapi eller Familjerådgivning eftersom det tyvärr inte finns Vårdval Familjeterapi. Vi erbjuder därför Familje- och Parterapi i privat regi och för Höganäs kommuns invånare till ett kraftigt subventionerat pris pga att vi är upphandlade av Höganäs kommun att bedriva Familjerådgivning.

Om Du vill veta mer om våra behandlare och behandlingsmetoder så finns det mer information på vår hemsida och Du kan Maila eller Ringa till oss så hjälper vi Dig och familjen att få rätt hjälp.