Välkomna på föreläsning om Mentalisering och bemötande 15e oktober 2020

 

Mentalisering är en förmåga som alla människor föds med men som måste tränas upp och underhållas. Mentalisera innebär att se sig själv utifrån och andra inifrån. För att kunna få denna förståelse för andra måste en medvetenhet finnas om en själv, sina egna känslor och ageranden i olika situationer. Denna förmåga underlättar för oss i det sociala samspelet med andra människor och det blir enklare för oss i exempelvis konfliktsituationer när vi har förståelse för egna och andras känslor.

Det finns tre delar inom mentalisering och dessa tre är; 1. att förstå sig själv, sina egna tankar, känslor och reaktioner, 2. att förstå hur andra uppfattar dig, och 3. att förstå andra, andras tankar, känslor, reaktioner och erfarenheter i kombination med deras agerande.

Elin Björkstam, Leg.Psykoterapeut

Elin Björkstam, Leg.Psykoterapeut

Vi bjuder in till en föreläsning om just mentalisering och bemötande där Socionom & leg. Psykoterapeut Elin Björkstam kommer att berätta mer om denna förmåga samt dela med sig om hur detta arbetet kan gå till i klientarbete.

Plats: Axelgård Vallkärra, Västratornsvägen 1, 22650 Lund

Tid: 15e oktober, Start med frukostmingel kl 08.30, Föreläsning kl 09.00-12.00

Biljetter: https://secure.tickster.com/tt7zbwcc4z5aphh

Pris: 495:-

 

Kommande föreläsningar:

12/3 2021: ”Aldrig känna sig hemma”. Amal Aziz, journalist och kulturstrateg, engagerad i frågor kring mänskliga rättigheter. Amal har länge varit aktiv i frågor som bl.a. rör mångfald och mellanförskap. Föreläser om mellanförskapet och de frågor som personer med utländsk bakgrund och ”andra generationens invandrare” ofta brottas med. Som bland annat identitet, självbild, segregation och ärvda trauman.