Vår kompetens inom handledningsavtalet KFSK

Vi har avtal med KFSK gällande handledning inom Vård, Skola och Omsorg. Vi erbjuder metod- och processhandledning till verksamheter inom Hälso- och Sjukvård, Skola, Omsorgen, Socialtjänst, samt Individ och FamiljeOmsorgen. Vi kan med metodhandledning hjälpa Er att kartlägga och bedöma olika ärenden och hjälpa Er med effektiva verktyg i arbetet med Era klienter/elever. Inom processhandledning har vi ett fokus på Er arbetsgrupp för att skapa funktionella arbetssätt för t.ex. kommunikation, konflikthantering och samarbete inom arbetsgruppen.

Är Ni intresserade av handledning för Er verksamhet? Kontakta Johan Hagström eller Elina Rietz på mail johan@familjeterapeuterna.com eller elina@familjeterapeuterna.com.

Presentation av leg Psykolog Annelie Bergström

Annelie Bergström är leg Psykolog, mindfulnessinstruktör steg 1 och ackrediterad PDT- (psykodynamisk terapi) terapeut. Annelie har utifrån sin profession som psykolog arbetat med bedömning, behandling, utredning och konsultation sedan 20 år i olika verksamheter, såsom barn- och ungdomspsykiatri, skola och primärvård. I sitt arbete, framför allt inom skola, men även i primärvården, har hon också handlett personal och kollegor vid behov. Annelie har som psykolog haft en hel del samarbete med socialtjänst och arbetsförmedling och tar emot uppdrag inom de eller närliggande områden, utöver förskola-skola och vård och omsorg.

Presentation av leg Psykoterapeut Johan Hagström

Johan Hagström är Prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, leg Psykoterapeut inriktning Familj, Handledare i Psykoterapi (UHÄ) samt auktorisera Familjerådgivare. Johan har arbetat i mer än 30 år inom människovårdande yrken som Präst, auktoriserad Familjerådgivare och Legitimerad Psykoterapeut och har där tränats och utbildats i bemötande, vårdetik, socialt arbete med utslagna människor, Funktionshindrade personer, själavård och utbildning inom psykoterapi och handledning. Under sista fem åren har Johan handlett inom IFO, Familjecentraler, Socialförvaltning, Elevhälsan, Präster och diakoner samt LSS grupper. och tar emot uppdrag inom de eller närliggande områden.

Presentation av leg Psykoterapeut Pia Bredberg

Pia Bredberg är Socionom, leg Psykoterapeut inriktning Familj, utbildad i Sexologi. Pia har arbetat i mer än 30 år inom människovårdande yrken som Socialpedagog, Socionom och legitimerad Psykoterapeut inom Behandlingsverksamhet, BUP, Öppenvårdspsykiatri, Psykoterapeutisk behandling och har där arbetat med barn och ungdomar med psykisk sjukdom samt kurativa uppgifter för barn, ungdom och familjer. I arbetet som Psykoterapeut har Pia arbetat med vuxna med inriktning IPT, Interpersonell terapi och Familjeterapi utifrån Systemisk metod. Pia är utbildad handledare i Social arbete.

Presentation av leg Psykolog Therese Burman

Therese Burman är leg Psykolog med basutbildning (steg 1) i KBT (kognitiv beteendeterapi) samt PDT (psykodynamisk terapi). Therése har inom skola och förskola handlett arbetsgrupper och föreläst i bemötande av barn med specifika behov utifrån aktuella svårigheter. Under de senaste fyra åren har hon arbetat med psykologisk bedömning och behandling av vuxna både individuellt, i par och i grupp. Hon arbetar framförallt med metoderna kognitiv beteendeterapi (KBT) samt acceptance and commitment therapy (ACT), samt metoderna Integrative Behaviour Couples Therapy (IBCT) och emotionsfokuserad terapi (EFT) för par. Therése har god erfarenhet av att arbeta med individer med en bred psykisk ohälsa, och vana av att handleda i evidensbaserade metoder inom kognitiv beteendeterapi. Från tidigare tjänster som psykolog inom barn- och ungdomspsykiatri samt skola och förskola har hon även erfarenhet av behandlingsarbete med familjer med barnet och dess behov i fokus.

Therése leder stödgrupper för barn och ungdomar som förlorat en förälder. Hon föreläser om bemötande av "barn som närstående" inom vården för personalgrupper samt för personer under utbildning. Sammanfattningsvis har Therése möjlighet att erbjuda handledning inom sin specifika ämnes- och metodkunskaper till enskilda individer och grupper inom hälso-sjukvård, socialtjänst, skola och förskola samt individ och familjeomsorg.