Iwona Strojwas

Jag har utbildning i social omsorg med inriktning socialpedagogiskt behandlingsarbete, psykodynamisk och systemisk psykoterapibasutbildning och legitimationsgrundande utbildning i systemisk familjeterapi.

Det existentiella och transkulturella perspektivet har intresserat mig speciellt, både teoretiskt och erfarenhetsmässigt tack vare samtal med många människor på flykt, migranter och människor i kris och sorg. Jag är van att ha helhetsperspektiv, dvs både ha fokus på inre individuella processer och yttre sammanhang, relationer, nätverk, skola eller arbetssituationer mm. 

Min värdegrund är humanistisk och jag inspireras av den komplexitet som vi som individer, par och grupper, rymmer och befinner oss i. 

Under mina 25 år i människovårdande yrke har jag bland annat arbetat på Kransens behandlingshem, för ungdomar med psykiatriska och sociala svårigheter, på Järva BUP, inom socialtjänstens öppenvård Spånga-Tensta och på Barncancerfonden. Jag har även arbetat på föreningen för unga vuxna 1825 där jag var en av flera volontärsterapeuter. 

Jag har arbetat mest i Stockholm och i drygt 15 år i Järva området som är en av mest socioekonomisk utsatta områden i Sverige med hög andel utrikesfödda. Under dessa år har jag bland annat haft samtal med familjer på flykt från krig, migranter som under flerårig väntan på trygg destination utsattes för svåra livshändelser, familjer som kämpat med att skapa ett tryggt sammanhang i det nya landet. 

På Järva BUP mötte jag barn, ungdomar och familjer som sökte hjälp för psykisk ohälsa t.ex. depression, ångest, relationsproblem, ätstörningar, trauma, barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, barn och ungdomar utsatta för våld och sexuella övergrepp, ungdomar som isolerat sig hemma och slutat gå i skolan. 

Inom socialtjänstens öppenvård har jag mött familjer som av olika anledningar kommit till barn- och ungdomsenheten på socialtjänsten. Vi sökte tillsammans efter lösningar och nya strategier för bättre mående, mindre konflikter eller barnets återgång till skola. I mina uppgifter ingick även akuta placeringar utifrån våld i nära relationer. 

Jag har även varit del av en POSOM grupp. En beredskapsgrupp som finns för extraordinära händelser i närområdet, såsom brand, naturkatastrofer eller andra extrema händelser.

På Barncancerfonden mötte jag anhöriga och föräldrar till barn diagnostiserade med cancer, under eller efter cancerbehandling, unga vuxna och vuxna som lever med komplikationer efter barncancerbehandling och föräldrar som mist barn.

Förutom svenska kan jag även erbjuda samtal på engelska och på polska som är mitt modersmål. Jag är också van att jobba med tolk

Jag erbjuder individuell terapi, familjeterapi, parterapi och familjerådgivning. Välkommen att samtala med mig!

Kontakta mig direkt: iwona@familjeterapeuterna.com

För allmänna frågor kontakta oss via vårt kontaktformulär. Du kan även boka tid online genom knappen till vänster.